Herstel na COVID-19

 Heeft u Corona (Covid 19) doorgemaakt? Dan heeft u wellicht begeleiding nodig van een logopedist. Wij hebben ons de laatste jaren bijgeschoold, om u gerichte herstelzorg te geven, zodat u sneller uw dagelijkse dingen weer kunt doen. Veel voorkomende klachten na Corona zijn benauwdheid en vermoeidheid. Samen met u kijken wij naar uw adempatroon, de ademhaling bij stemgeving en kijken we waar we kunnen optimaliseren. Vaak werkt dit goed in combinatie met de fysiotherapeut, waar wij dan ook veel mee samenwerken in de oefensituatie.

Onder bepaalde voorwaarden wordt deze herstelzorg volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Deze voorwaarden kunt u lezen op de website van Zorginstituut Nederland. Er is te allen tijde een verwijzing van uw huisarts of specialist noodzakelijk.

  • Logopedie: geen maximum
  • Fysiotherapie: maximaal 50 behandelingen
  • Ergotherapie: maximaal 10 uur
  • Diëtist: maximaal 7 uur

Logopedie zit volledig in het basispakket, dus als u hulp nodig heeft na Corona, maar niet binnen de 3 maanden gestart bent met herstelzorg, kunt u vanuit de basisvergoeding volledige vergoeding krijgen. Uiteraard wordt eerst het eigen risico aangesproken.

Wij werken samen met een diëtiste, een ergotherapeut en een fysiotherapeut. Deze samenwerking met andere professionals zorgt ervoor dat wij goede zorg kunnen leveren rondom de Post Corona patiënt. We hebben maandelijkse multidisciplinair overleg en houden wij contact met uw huisarts over de voortgang van uw herstel. Naast deze multidisciplinaire samenwerking roepen wij soms ook de hulp in van een osteopaat.

Meer informatie over de Covid Herstelzorg in Culemborg? Lees de folder die wij gezamenlijk hebben gemaakt. Bent u een collega zorgverlener? Leest u dan in de informatiebrief hoe de herstelzorg georganiseerd is.

U staat er niet alleen voor. Wij helpen u graag.

Heeft u vragen over tarieven, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op.